söndag 27 februari 2011

Hälsingerallyt

Nu var det dags för teamets första DM tävling. En skön känsla med tanke på att DM ändå är årets långsiktiga mål för bröderna Hermansson. Tre startande i vår klass gjorde dessutom tävlinge möjlig till uppklassningspoäng, men skulle vi ta maximala DM poäng var vi tvugna att slå två A-förare också (jag är ju trots allt "bara" B-förare). Fredag em lastades bilen och allt annat som måste med på en tävling och ekipaget styrdes mot Hudiksvall. Vi är lyckligt lottade med mycket kontakter i landet och hade lyckats få en övernattningsmöjlighet i en helt fantastisk kåk i Hudiksvall, vi tackar det ödmjukaste för detta!
Lördag morgon vaknade vi utvilade och skönt laddade, en ljum vind smekte kinden när vi klev ut genom ytterdörren och vi började befara mjuka vägar, och startar man då efter 88 bilar så kan det bli ganska tuffa förhållanden, om vi då bara visste att vi hade helt fel.
Väl vid start var vår lycka total då starten gick över en riktig uppbyggd startramp, det kändes som en riktig tävling detta!

Sträcka 1 29km lång,
Vi startade sist av de i vår klass och det är 1min mellan alla starter. Fokuset i bilen var maximalt, lugna och laddade. Axel räknar ner 5,4,3,2,1 KÖR! Snabbt kände vi båda att vi kommit in i ett mycket bra flyt. Koncentrationen var maximal. Efter halva sträckan kom vi in i ett fruktansvärt spårigt och guppigt parti där jag började fundera på om bilen skulle hålla ihop, sänkte tämpot för att få materialet att hålla. När vi väl kom ut på de fina vägarna så inser vi att vi är ikapp bilen som startade framför oss.....nu börjar huvet att snurra...vi inser att vi kört FORT och lyckas smidigt passera honom för att fortsätta att åka fort o fokuserat. Det tar bara några svängar till innan vi är ikapp nästa bil (som då startat 2min framför oss), vi passerar även honom och nöter på i vårt tempo. När vi väl passerar mållinjen utbryter ett glädjerus i bilen! Axel är så nöjd med notläsningen och jag är så nöjd med körningen, vi är överens om att detta var den bästa sträckan någonsin i vår "lilla" rally karriär. I samma stund inser vi att vi har GULDLÄGE för total resultatet, men det är låångt kvar innan vi kan knyta ihop den här säcken.

Tävlingen forstätter i inslaget spår, allt rullar på över förväntan och väl i mål är vi glasklar etta i klassen, dessutom har vi lyckats slå båda de A-förarna som vi kör mot i DM, underbart!

Nu är det slut för oss på vintersäsongen och dags för rust av bil för att komma laddade till vår och sommartävlingar.

Tack alla som hjälpt oss på vägen, och ett extra stort tack till vårt alltid lika gedigna service team som alltid ställer upp för oss!

1 kommentar:

  1. Hej!

    Inga tankar på att sälja rallybilen? Maila gärna om ni har funderingar på det: rs_110@hotmail.com

    SvaraRadera